Füred Kapitány jelenti

A világ leggyorsabb terepjáróját használja a Mikulás

Egy újságíróra emlékezik az Alfa Romeo

2017. november 24. - Furedkapitany

A balatoni településeket járja  egy Alfa Romeo, amelyet a Mikulás arcképével és a „Hiszünk benned” felirattal díszítenek.  Az autó kidekorálásával Francis P. Church-re emlékeznek majd, aki idén 120 éve, a  New York Sun című lapnál dolgozott és elsőként írta le, hogy a Mikulás igenis létezik. 

1897-ben, egy nyolcéves Virginia nevű kislány levelet írt az  amerikai újságnak, amelyben azt kérte, őszintén válaszoljanak kérdésére: létezik-e a Mikulás? Francis P. Church komolyan vette a kislány kérdését és  komoly választ tett közzé lapjában. Ó, milyen kopár is volna a világunk, ha nem létezne Mikulás! Oly sivár lenne, mintha többé nem lennének Virginiák. Ha nem létezne a Mikulás, akkor nem volna többé gyermeki hit, nem volna költészet, nem volnának álmok, melyek elviselhetőbbé teszik a létet. Több nem lenne örömünk. Csak a sivár érzések léteznének. A csodálatos fény, mellyel a gyermekkor betölti a világot, kihunyna mindörökké." - írta 120 éve az újságíró. (forrás:gazettetimes) 

Az Alfa Romeora írt szlogennel arra szeretnék felhívni a szülők figyelmét, hogy jó dolog a Mikulásban hinni! Az akció szervezői egyébként édességet és társasjátékokat szállítanak majd az autóval olyan helyekre, ahol szükség van a segítségre. A munkát más karitatív akciókkal közösen végzik.

Képtalálat a következőre: „Alfa romeo stelvio”

Éskovács Péter, az akció sajtófőnöke szerint: több tanulmány is bizonyítja, a Mikulásban való hit kimondottan jót tesz a gyerekek morális fejlődésének. Segítségével a jó és a rossz közötti különbségtételre taníthatjuk meg a kicsiket.

Pszichológusok szerint: a kicsik számára a mese segít az érzelmek feldolgozásában és hozzájárul fantáziájuk fejlődéséhez. Az Alfa Romeo kidekorálásával most arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a mai szülők is nyugodtan hihetnek abban a Mikulásban, amelyben 1897-ben hittek. Ameddig csak lehet, hagyjuk meg gyermekeinket abban a tudatban, hogy létezik a Mikulás, hiszen ez nekik hozzátartozik ünnepváráshoz.

Barta Barbara a márka PR vezetője elmondta, Mikulás nem véletlenül jár Alfa Romeoval. Ez a világ leggyorsabb SUV-ja! Az Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio-t, a legendás versenypályán, a németországi Nürburgringen tesztelték. A Stelvio 7 perc 51,7 másodperc alatt tette meg a 20,8 kilométeres kört! Ez  a szintidő nyolc másodperccel jobb, mint bármilyen sorozatgyártású SUV rekordja.

Az autót egyébként Alsóörsön, Balatonalmádiban, Balatonfüreden, Balatonföldváron, Siófokon és több más településen is megcsodálhatják a gyerekek. Itt az érdeklődőket a Mikulás szánsegédje, Füred Kapitány várja. A balatoni mesehős autójába olyan  játékokat tehetnek gyerekek, amelyeket ők már nem használnak, de azok örülhetnek neki, akiknek e segítség nélkül nem jutna ajándék a csizmába.

Itt a videó a legdurvább verekedésről

A füredi csokiboltban nem lesz bunyó Black Friday napján

Tavaly volt, ahol parkolóhelyért folyó csatározás fordult át lövöldözésbe, máshol "csak" a családi kiszerelésű WC-papírért tört ki tömegverekedés. Amerika-szerte, ahogy kinyitottak a boltok és elkezdődött a Black Friday, megőrültek az emberek. Több halálos áldozatot is követelt ez a nap. Az őrült tömegről és a verekedésekről sok videó is készült. 

 

Magyarországon is rendszeresen verekednek az emberek, ha vásárlásról van szó. Itthon az első komoly bolti tömegjelenet 2002-ben zajlott le, az Electro World nyitónapján, amikor a vásárlók eldugították az autópályát, majdnem benyomták az áruház üvegajtaját, dulakodtak a rendőrökkel, és egy magatehetetlen társukat a fejük fölött adogatva mentették ki a pokolból. Nem sokkal később a Media Marktnak 2990 forintos porszívóakcióval sikerült ijesztő tömegjeleneteket előidéznie – a helyzet megoldásához kiemelt rendőrségi felügyeletre és a kerületieken kívül további erők mozgósítására volt szükség. Most vasárnap óta a Penny Market által leértékelt, tülekedést kiváltó sajt borzolja a kedélyeket. - írja korábbi összeállításában az Index.hu.

Pénteken ismét indul a Black Friday - roham! Balatonfüreden nem valószínű, hogy megrohanják majd Füred Kapitány, a balatoni mesehős bázisát, de itt is lehet majd őrült árakon vásárolni. Igaz nem olcsóbban, hanem inkább drágábban. 

Ezen a napon dobják piacra az ország legdrágább Mikulás-csomagját, amely 100.000 forintba kerül. Ez az ország első, felnőtteknek szóló Mikulás - csomagja. Az akció szervezői arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha a felnőttek nem is hisznek a Mikulás létezésében, de legalább a jó cselekedetek erejében kellene. A piros csomagolásban olyan bonbonok találhatók, amelyeket sörrel, pezsgővel, és balatoni borokkal ízesítettek! 

A Mikulás 18 éven felülieknek készített csomagjának árából, a Füred Kapitány karácsonya elnevezésű akció megszervezését támogatják,  amelynek keretében adományokat gyűjtenek rászoruló családoknak. Az akció másik célja, hogy a Mikulás és Füred Kapitány, a balatoni mesehős segítségével a kisgyermekek is megismerkedhessenek a jótékonyság és az önzetlenség fogalmával. 

 

 

 

süti beállítások módosítása