Füred Kapitány jelenti

Olvasd el, ha tudni szeretnéd, mi jelent az önzetlen szeretet!

2019. február 28. - Furedkapitany

"Mentes világot élünk! Manapság kulcs nélküli autókat vezetünk, vezeték nélküli telefonokon beszélünk, láng nélküli tűzhelyeken készítjük a zsír, és szénhidrát nélküli ételeket eszünk, miközben a kapcsolataink egyre inkább lélek nélküliek, a hozzáállásunk pedig gyakran érzés és lelkesedés nélküli. A példa nélküli nevelés pedig modor nélküli gyerekeket, cél nélküli fiatalokat, és munkanélküli emberek eredményez.

Ha rövid időn belül magunktól nem tanuljuk meg jól, és jó helyen ...használni a “nélkül” fogalmát, akkor az élet fog megtanítani minket erre, de valószínűleg az keservesebb lesz.

Egyszerűen csak el kéne kezdenünk feltétel nélkül szeretni valakit, kétség nélkül hinni valamiben, vagy pusztán ülni egymás mellett és szavak nélkül érteni egymást. Ha így tennénk, talán azt is felismernénk, hogy a szeretet nyelve nem a beszéd és a “nélkül” nem feltétlenül jelent nélkülözést." - állítja Pilát Gábor egyik írásában.

A szerzővel egyet lehet érteni, de azért vannak, akik valóban nélkülöznek. Sok gyerek például nem kap elég szeretetet, figyelmet otthon. De van, aki még enni sem kap! Egyes adatok szerint: 200 kríziséhező gyermek él Magyarországon

Nekik próbál majd segíteni Füred Kapitány, a balatoni mesehős, aki ismét megszervezi majd a Szuperhősök Karácsonyát! Itt, a Mikulás segédje lesz Füred Kapitány, de több szuperhős is megjelenik majd az akcióban. Nekik hozhatjátok majd el azokat az ajándékokat, amelyeket olyan gyerekeknek szántok, akik valóban nélkülöznek.

 

Ingyenes kóstoló lesz Balatonfüreden

100 szeletes tortát készítenek

Most kaptuk a hírt! Az első száz vendég kóstolhatja meg azt a tortát, amelyet a szombati rendezvényen bontanak fel. A tortát annak alkalmából készítik el, hogy idén 5 éves a Balatoni KÖR.

img_0410.jpg

A születésnapra készített tortát a Bergmann Cukrászda ajánlotta fel. Az első száz vendég ingyenesen kóstolhatja meg a finomságot!

A gyerekek programjáról  a Hotel Aura szakemberei gondoskodnak. Ők hívták a rendezvényre Füred Kapitányt, a balatoni mesehőst! Ő sárkányeledel készítésre várja a gyerekeket a Kisfaludy strand előtt. Az akció kapcsolódik a füredi Gasztro Piknik elnevezésű eseményhez, ahol elsősorban a felnőtteknek kínál kulináris élményeket a Balatoni Kör.

A rendezvény ideje: március 2. (Füred Kapitány 14.00-tól várja a gyerekeket.)

Hely: A Kisfaludy strand előtti parkoló

 

Mit esznek a sárkányok a Balatonnál?

Szombaton Balatonfüredre várják azokat a gyerekeket, akik szívesen készítenének sárkányeledelt. Az ifjú és bátor szakácsok szórakoztatása mellett, a szülök figyelmét azokra a kutatásokra is szeretnék felhívni, amelyek kimutatták: A konyhai munka segít a gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében!

Már a magyar mozikban is látható az Így neveled a sárkányodat című film újabb epizódja. A film adta az ötletet arra, hogy elképzeljék, mit ennének a sárkányok, ha a Balaton felett is láthatnánk néhányat. Egyes gyerekek azt állítják, hogy kókuszgolyóval meg lehet szelídíteni őket. Ezért most azokat az óvodásokat keresik Balatonfüreden, akik szívesen készítenének sárkányeledelt. 

e1ff88123f9ee1e26ee2d9c93a698496-product_lightbox.jpg

Az ifjú szakácsok és cukrászok jutalma az lesz, hogy maguk is megkóstolhatják azt, amit készítettek. Ráadásul ingyen játékokat kapnak Füred Kapitánytól, a balatoni mesehőstől. Aki igazán bátor és ügyes, az még az új filmre is kaphat egy belépőt a turisztikai és szakemberek által megalkotott helyi szuperhőstől.

fk.jpg

Az akció kapcsolódik a füredi Gasztro Piknik elnevezésű eseményhez, ahol elsősorban a felnőtteknek kínál kulináris élményeket a Balatoni Kör, de Füred Kapitány segítségével a kicsikről sem szeretnének megfeledkezni.

A gyerekprogram része annak a felvilágosító kampánynak, amellyel a szülök figyelmét azokra a kutatásokra is szeretnék felhívni, amelyek kimutatták: a főzés segít gyermekek tanulási képességeinek fejlesztésében! A konyhai játékok fejlesztik a mozgáskoordinációt, a matematikai és szövegértelmezési ismeretek feldolgozási képességét is! Ugyanakkor erősítheti a családi kötelékeket is.

fullsizerender_8.jpg

A sárkányok kedvenc süteményének elkészítése nem újdonság manapság. Legutóbb egy nemzetközi teniszversenyen járt Füred Kapitány, ahol a sportolni szerető gyerekeket jutalmazta süteményekkel és játékokkal. Munkájában smile-fejű segítők is részt vettek, akik arra próbáltak rávilágítani, hogy az online játékokon kívül is van élet! Szórakozni, nem csak a mobiltelefonnal lehet! (lsd. foto)

Mit kell tudni a balatoni sárkányokról?

Egy balatoni legenda úgy tartja, hogy a a Bakony erdejében élt egy 24 fejű sárkány. Ez a sárkány naponta 24 lányt falt fel, ha pedig nem kapta meg őket, hatalmas pusztítást végzett. Amikor a helyi hősnek, Balatonnak kedvese került sorra, a fiú úgy döntött, hogy nem engedi a sárkányhoz a lányt. A szörny erre irdatlan haragra gerjedt: hatalmas krátert vájt karmaival, amit egy forrás megtöltött vízzel – így keletkezett a monda szerint a tó. Balaton később megküzdött a sárkánnyal, 23 fejét levágta, de az utolsó fejjel együtt ő maga is a tóba esett, ott lelte halálát. Amikor a szerelme ezt megtudta, ő maga is a vízbe vetette magát – együtt nyugszanak azóta is a tóban. A helyiek a vitéz iránti tiszteletből nevezték el a tavat Balatonnak.

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Strand előtt, a Hotel Aura közelében

Mi lesz még ezen a napon Füreden?

14-20 óráig fellép a Budapest Bangó Band.

Remek családi programmal is készülünk! A legkisebbek szórakoztatásáról


-12-18 óráig a Fanyűvő családi játékpark gondoskodik.
-14-16 óráig Legyél Te a legjobb (gyerek)séf Füreden! Varázslatos kókuszgolyó-készítés Füred Kapitánnyal, nyereményekkel.

Akik biztosan ott lesznek:
Éttermek
BL YachtClub & Apartments
Neked Főztem Balatonfüred
Gusto13 Bistro & Delicate
Villa Kabala
Kalóz Strandbisztró, Fövenyes
Borbarátok Étterem
Aura Hotel
frissTerasz
Hotel Bonvino Wine & Spa

Borászatok:
Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
Laposa Birtok
Istvándy Birtok és Borműhely
SÖPTEI Pincészet és Étterem
Dobosi Pincészet és Vendégház
Gyukli Pince Balatonfüred
Gilvesy Pincészet
Fata Pince
Szent Donát Birtok
Pócz Pincészet

Pálinka manufaktúra:
Fenegyerek pálinka

Cukrászat:
Bergmann Cukrászda

 

Nézd meg, hogyan keresik az ifjú füredi séfeket:

 

 

süti beállítások módosítása