Füred Kapitány jelenti

Már most ordítanak a balatoni vendéglőkben

Furcsa álláshírdetés terjed a közösségi hálón

2017. június 02. - Furedkapitany

Már idegesek a balatoni vállalkozók. Sok  étteremben már most sokat kiabálnak a nyári munkára szerződött alkalmazottakkal. Pedig a szezon még el sem kezdődött. A vendéglátóiparban, turizmusban eluralkodott pánikra az ad okot, hogy nincs elég szakképzett ember, mert a többség külföldön dolgozik. A szállodák, éttermek mellett, a szakmai szervezetek is meghúzták a vészharangot. Az ordibáló tulajdonosok viszont elveszik azoknak a diákoknak kedvét, akik most kóstolnak bele a munka világába. A közösségi oldalakon terjedő furcsa álláshirdetés erre hívja fel a figyelmet.

"Tavaly sokat kiabált veled a főnök? Nem adtak értelmes munkát? Nem volt biztos, hogy kifizetik a béredet? Idén keress nyugodtabb és biztosabb nyári állást! Mi kreatív, a 3-8 éves gyerekkel is bánni tudó munkatársakat keresünk. Nem árt, ha tudsz bánni a pénzzel, jó kommunikációs készség előny! Csak akkor jelentkezz, ha legalább egy hónapot szeretnél dolgozni! Helyszín: Alsóörs, Balatonalmádi, Balatonfüred, Siófok. Bérezés: teljesítményed alapján! Ha van egy barátod, barátnőd, akivel együtt szeretnél dolgozni, szólj neki is. A munkát felváltva, párban kell majd végezni!  Munkára jelentkezni a 06 70 33 21 300 számon lehet." - olvasható hirdetésben.

Az állást egy balatonfüredi játék és csokoládébolt hirdette meg. A hirdetés feladója szerint: a nyári állás fontos szerepet tölthet be a fiatalok életében.  Éppen ezért nem mindegy, hogyan bánnak velük a vállalkozások tulajdonosai. A nyári munka keretén belül, a diákok megismerhetik a felnőttek világát, újabb szocializációs lehetőség. Megismerik a pénz, a munka értékét. Segít a célkitűzések megfogalmazásában, a diák könnyebben eldöntheti, mit akar, vagy mit nem akar az életemben csinálni. A hirdetés feladói úgy vélik , a vállalkozóknak nagy a felelősségük abban, hogy a fiatalok mit gondolnak a munka világáról, miként fognak gondolkodni szakmájukról, az üzleti világról,  jövőjükről. A furcsa álláshirdetéssel erre kívánják felhívni a figyelmet.

"Munkaidő szempontjából semmi jóra nem számíthat az, aki a Balatonon szeretné végigdolgozni a nyarat. A napi 10-12 óra munka a jellemző, és nemhogy szabadságra nem mehet, de szabadnapot is alig kap majd a csúcsszezon alatt." - írta tegnap a szakszervezetek.hu oldala. A lap azt is kiemeli: jellemző bér persze még mindig köszönő viszonyban sincs az Ausztriában megfizetett összeggel. A nyilvános hirdetéseket böngészve illetve szakmai információink alapján egy pincér 600-650 forintot, egy szakács 450-500 forintot, a kisegítő személyzet pedig 250-300 forintot kap óránként. A cikkben nyilatkozik Vágó Péter, a Kereskedők és Vállalkozók Veszprém Megyei Képviseletének elnöke, aki szerint a munkaerőhiány miatt már egyre kevésbé várnak el munkatapasztalatot a munkaadók.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furedkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr1812558711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jovanotti 2017.06.03. 17:17:37

Ezer forintos oraber alatt mar nem hirdetnek, annyiert se nagyon talalni. Diakmunka 7-800 Ft korul van...a lanyom 700at kap plusz etkezes.
A cikkben emlitett "szakmai informaciok" nem tul naprakeszek.

Györgyi Francsicsné Nagy 2017.06.05. 14:57:31

Ha nem vennének 30 milliós terepjárókat meg 3 villát Korzikán ,akkor ki tudnák fizetni az alkalmazottakat is.Nem kell ezeket sajnálni,hordják a nokedlit saját maguk ,most majd megtudják.Maffiózó mind egytől-egyig.
süti beállítások módosítása