Füred Kapitány jelenti

Teljesítsd Füred Kapitány küldetését!

Fedezd fel Siófok rejtett kincseit: Tudd meg, hol készített Pókember szelfit!

2022. június 25. - Furedkapitany

Turisztikai szakemberek és játékgyűjtők összefogásával különleges eseményt szerveznek Siófokon a hétvégén, amelynek keretében több száz játékkatona érkezik a városba. A szervezők segítségével a gyerekek és a felnőttek is újrajátszhatják a terepasztalokon a viking és római történelem egyes nagy háborúit, de a magyar huszárok is össze fognak csapni a Habsburgokkal. -irja az újság. 

Az eseményre meghívták Füred Kapitányt is, aki egy QR kódot rejtett el a játékvásár területén. Aki beolvasta a QR-kódot, annak a következő küldetést kell végrehajtania.

1. Készítsetek családi szelfit a kiállításon, ott ahol a magyar huszárok éppen legyőzik a Habsburgokat. A képet osszátok meg a közösségi oldalon is. Ha tehetitek, akkor írjátok mellé a #FüredKapitány, #szeretlekSiófok taget.

2. Keressétek meg az területet, ahol éppen a modern Siófok épül. Megtaláltátok az aranybányát?  Ha szemfülesek vagytok, akkor láthatjátok azokat a szellemeket, amelyek ellepték a várost. Számoljátok meg mindet. Az eredményt mondjátok meg azoknak, akik építették a szellemes várost. Ha van kedvetek, akkor kérdezzetek tőlük bátran, van mit mesélniük a városról.

3. Menjetek el a római katonákhoz. Számoljátok meg, hányan indultak el a nagy kalandra. Azt ugye tudjátok, hogy a Balatonon is laktak rómaiak? A balatoni közlekedés is sokat köszönhet a rómaiaknak. Ilyen például aTihanyi rév: A rómaiak már használták. Sió csatorna: Galerius császár építtette, akiről a Siófokiak hálából a Galérius élményfürdőt nevezték el. Utak is őrzik római légiók nevét:  Zamárdiban, vagy Badacsonyban nem véletlenül van „Római út” nevű utca, vagy Kővágóörsön „Római-híd” nevű hely.

+1 küldetés: Ha végeztetek a kiállításon, akkor ideje, hogy a szabadban is sétáljatok egy nagyot! Keressétek meg a kikötőben a világ egyik legjobb úszójának szobrát, akivel régebben Pókember is készített szelfit. A cikket erről ITT olvashatjátok. 

Készítsetek a magyar hírességgel egy újabb szelfit. Szüleiteknek pedig ígérjétek meg, hogy idén megtanultok úszni. Az úszni tudás fontosságáról ITT olvashattok egy cikket. 

Reméljük, hogy jól éreztétek magatokat Siófokon. Örülünk, hogy a család is teljesítette a küldetést. Legközelebb a kikötőben találkozhatok Füred Kapitány kincsvadászatával. Arról, hogy mikor lesz pontosan, arról a balatoni mesehős közösségi oldalán találhattok majd bővebb információt.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://furedkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr5717866909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása