Füred Kapitány jelenti

Betiltották a házi feladatot egy iskolában!

2016. szeptember 11. - Furedkapitany

Egy portlandi  tanári kar megfigyelései szerint:  általános iskolás korban a tanulás minőségére nincsen pozitív hatással, ha házi feladatot kell csinálniuk a gyerekeknek. Ezért  iskola vezetése  betiltotta a házi feladat adását. Erről ITT olvashatsz bővebben. Hasonlóan vélekedik Vekerdy Tamás pszichológus is. Ugyanakkor szerinte a nagyobbaktól sem szabadna túl sokat követelni. "Kamaszkorban nem szabad a gyereket megterhelni, hiszen élettani eredetű fáradtságban szenved – a mai iskolarendszer erre nincs tekintettel, pont abban a korban követel maximumot a gyerektől, amikor ő arra fizikailag nem képes." - nyilatkozta korábban az egyik lapnak a szakértő. 

iskola.jpg

A tanulásról, az iskolai életről, az olvasás és a kérdezés fontosságáról lesz szó Füreden is. Decemberben, az egyik adventi eseményen. Erről részleteket később olvashatsz Füred kapitány közösségi oldalán.

fkdec.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://furedkapitany.blog.hu/api/trackback/id/tr411694081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása