Füred Kapitány jelenti

Betiltották a házi feladatot egy iskolában!

2016. szeptember 11. - Furedkapitany

Egy portlandi  tanári kar megfigyelései szerint:  általános iskolás korban a tanulás minőségére nincsen pozitív hatással, ha házi feladatot kell csinálniuk a gyerekeknek. Ezért  iskola vezetése  betiltotta a házi feladat adását. Erről ITT olvashatsz bővebben. Hasonlóan vélekedik Vekerdy Tamás pszichológus is. Ugyanakkor szerinte a nagyobbaktól sem szabadna túl sokat követelni. "Kamaszkorban nem szabad a gyereket megterhelni, hiszen élettani eredetű fáradtságban szenved – a mai iskolarendszer erre nincs tekintettel, pont abban a korban követel maximumot a gyerektől, amikor ő arra fizikailag nem képes." - nyilatkozta korábban az egyik lapnak a szakértő. 

iskola.jpg

A tanulásról, az iskolai életről, az olvasás és a kérdezés fontosságáról lesz szó Füreden is. Decemberben, az egyik adventi eseményen. Erről részleteket később olvashatsz Füred kapitány közösségi oldalán.

fkdec.jpg

Melyik 8 könyvet kellene mindenkinek elolvasnia?

Egy tudós azt állítja, ezeket a könyveket minden intelligens ember ismeri

Létezik 8 könyv, amelynek többségét ki is kölcsönözheted a füredi könyvtárból. Egy amerikai tudós azt állítja, hogy ezeket minden intelligens embernek el kellene olvasnia.  Erről részleteket ITT olvashatsz. Egy másik kutatás azt állítja, hogy nem csak könyvek fontosak az okos ember életében, hanem az is, hogy mit eszik. Erről ITT találhatsz egy cikket.

img_0417.jpg

Az olvasás fontosságára egyébként decemberben is felhívják majd a figyelmet Füreden. Erről hamarosan Füred kapitány Facebook oldalán olvashatsz bővebben.

 

Tovább
süti beállítások módosítása