Füred Kapitány jelenti

Hova hozhatod az adományokat Füreden?

Harmadik alkalommal szervezik meg a Szuperhősök Karácsonyát

2017. december 07. - Furedkapitany

 

Nem lehet elég korán kezdeni a jótékonykodást! A Mikulásgyár legfiatalabb önkéntese 3 hónapos. Édesapja  is a karitatív akció tagja. Ilyen fiatal csapattársa nincs Füred Kapitánynak, de sok óvodás, kisiskolás ismeri már a balatoni mesehőst. Ők hoztak már bázisára ajándékokat, amelyeket Füred Kapitány szupergyors autójával be is szállítottak a Mikulásgyárba. Te is hozhatsz használt játékokat és könyveket az akció helyszínére. Hogy hová és mikor?....Azt ebből a cikkből  megtudhatod.

3_honapos.jpg

 

Idén harmadik alkalommal szervezik a Szuperhősök Karácsonya elnevezésű akciót! December 22-ig  Füred Kapitány bázisa lesz az a hely, ahol bárki lehet a Balaton hőse, ha segít másokon. Főként használt játékokat gyűjtenek az akcióban, de mindenki hozhat melegebb ruhákat és tartós élelmiszert is a szuperhősök bázisára.

img_4218.JPG

Az akció célja, hogy a gyerekek is megtanulják a jótékonyság és a szolidaritás fogalmát. Aki ajándékot hoz, azt meg is jutalmazzák. Finom mézeskalácsot kapnak majd a gyerekek viszonzásul a jótetteikért.

kamera.JPG

 

Az akcióba bekapcsolódik a Jótékonysági Sütiműhely is, amely az eladott sütemények bevételéből  rászorulóknak vesz tűzifát. Tavaly egymillió forint gyűlt össze. Az akcióról még a Híradó is tudósított.

 

Füred Kapitány már igazi turisztikai látványosság! Sok család hozott már neki adományt Veszprémből, de még Ajkáról és Győrből is. Idén pedig már külföldről is küldtek neki csomagot. Egy osztrák család küldött ajándékot a bázisra. Ők tavaly nyáron találkoztak Füred Kapitánnyal, amikor a kikötőben szórakoztatta a turistákat.

 

Hova hozhatsz ajándékot és mikor?

 

Helyszín, Balatonfüred, Trüffel Csokoládébár – Zsigmond utca 1. December 22-ig várják az adományokat.

 

fk_1.jpg

 

 

Füreden 100.000 Ft egy Mikulás-csomag

Piacra dobták az ország legdrágább Mikulás-csomagját, amely 100.000 forintba kerül. A már-már hihetetlenül drága ajándékot egy balatonfüredi csokoládéboltban árulják majd. Ez az ország első, felnőtteknek szóló Mikulás – csomagja. Az ajándékot házhoz is szállítják egy Alfa Romeóval. Az akció szervezői arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy ha a felnőttek nem is hisznek a Mikulás létezésében, de legalább a jó cselekedetek erejében kellene. A piros csomagolásban olyan csokik, bonbonok találhatók, amelyeket sörrel, pezsgővel, és balatoni borokkal ízesítettek! Az akció bevétele jótékony célt szolgál.

img_8274_1.JPG

Az akcióval arra is rá szeretnének világítani, hogy több kutatás is bizonyítja, önmagában a pénz és a vásárlás nem boldogít. Legalábbis hosszabb távon nem. Mint ismert: az Oxford Economics által publikált “Living Well Index” korábban azt vizsgálta, hogyan birkóznak meg az emberek az élet  feszültségeivel. A kutatók 8250 embert kérdeztek meg. Az eredményekből az látszik, hogy  a jó alvás, a minőségi szexuális élet nagyobb hatással van a jólétre, mint mondjuk a sok pénz, a felesleges javak birtoklása.  A boldog emberek számára leginkább a munkahelyi biztonság, a baráti és családi kapcsolatok, szeretteik egészsége fontosabb, mint az utazás, vagy mondjuk egy drága ruha.

süti beállítások módosítása