Füred Kapitány jelenti

Na, ilyen Füreden nem lesz:tortát dobtak a vendégek arcába

2016. november 12. - Furedkapitany

Balatonfüreden, a Trüffel Bárban kapható majd az a sütemény, amelyből tüzelőt vesznek rászorulók számára. Van, ahol a torta nem feltétlenül jótékony célt szolgál. Van úgy, hogy az emberek egymás arcába dobják a finom falatokat. Hogy miért teszik? Van, aki politikai okokból. Van, aki csak azért, mert jó buli. Itt van erre néhány példa.

Steve Aoki, a híres DJ gyakran dobált tortát fesztiválokon. Még dalt is szerzett Cake Face - címmel. A zenész már a Balatonon is járt. Gyakran dobálnak meg tortával politikusokat és más közszereplőket is. A tortával "támadást", az 1960-as években, az  amerikai ifjúsági mozgalmak használták elsőként De azóta is nagy népszerűségnek örvend. A legemlékezetesebb ilyen támadás, Bill Gatest ért. 1998-ban, Belgiumban dobálta meg  a Biotic Baking Brigade szervezete.

Sok tortát dobnak politikusokra is. Néhány hete, a német baloldal képviselőjének, Sahra Wagenknechtnek arcába dobtak egy tortát, De az egykori orosz miniszterelnököt, Mihail Kaszjanovot is megtortázták néhány hónapja.

A figyelemfelhívó eseményeknek van egyéb, békésebb formája is, ahol a sütemény szintén főszerepet játszik. Ilyen lesz például a Szuperhősök Karácsonya, ahol az eladott sütemények árából tüzelőt vesznek rászorulók számára.

Az eseményhez EZEN az oldalon csatlakozhatsz Te is.

 

 

Füreden is kapható a Donald Trump - sütemény?

A titkosszolgálat is felfigyelt a hatalmas tortára

A választások előtt, New York utcáin vették észre ezt a hatalmas,  Trumpot ábrázoló tortát.  A süteményt a titkosszolgálat egyenruhása is kísérte! Az édességet az új elnök választási főhadiszállására szállították. Elsőként a Telegraph tudósított erről.  A Globalnews azt állítja, hogy az eredmények mellett,  mindenki erről a tortáról beszél.

Azt még nem tudjuk, milyen ízű volt a hatalmas édesség. De mi most megpróbáljuk kideríteni. Ha sikerül, akkor mi is elkészítjük az elnöki tortát. A bevételből ismét tűzifát veszünk rászorulóknak! Ha megtaláljuk  a recept, akkor a füredi Trüffel Bárban lesz kapható a "Trump szelet". Füred kapitány jótékonysági akciójáról ITT tudhatsz meg többet.

fkdec.jpg

 

Hogyan vásároltak tűzifát 2015-ben?

Tavaly, a  Mikulásgyár mellett  és a balatonfüredi Szuperhősök Karácsonyán állították fel a Jótékonysági Sütigyárat, amely becsületkasszás formában fatörzsszeleteket és más édességeket kínált. A bevételből tűzifát vásároltak a rászorulóknak. A statisztikák szerint évente háromszáz ember fagy meg saját lakásában, ők azok a többnyire idős, beteg emberek, akik a szociális ellátórendszerek, a karitatív szervezetek számára többnyire láthatatlanok - írta tavaly a Magyar Hírlap.

süti beállítások módosítása