Füred Kapitány jelenti

Igy mossa le egy elefánt a balatoni autót!

2016. július 30. - Furedkapitany

Egy elefánt mosta le a Balaton száguldó riporterének autóját

A Balatonon sok mindent lehet csinálni a fürdésen kívül is. Erre szerették volna felhívni a figyelmet azok a turisztikai szakemberek, akik különleges szívességre kérték ezt az elefántot. A produkció kitalálói szerint:  egy autómosás áráért színház-, múzeum- vagy cirkuszjegyet vásárolhatnának az emberek.

output_u6oatj.gif

Az elefánt által lemosott Fordot, a Balaton száguldó riportere használja. Az ő írásait itt olvashatod. A bloggernek saját sofőrje is van. Ő ide írja balatoni történeteit.

Éskovács Péter, az akció egyik ötletgazdája elmondta: A Balaton-parti autómosókban akár 2000 Ft-ot is elkérhetnek egy-egy tisztításért. Ennyiért azonban akár színházi, családi múzeum- és cirkuszi belépőket is vásárolhatunk.  Ezekre gyakorta sajnáljuk a pénzt, mert drágának tartjuk a belépőket. Ugyanakkor az autó lemosásáért könnyebben kifizetünk ennyit. Ennyiért, akár elmehetünk mondjuk a Hungária Cirkusz előadására, vagy Vasarely kiállítására.

Ennyi pénzért a cirkusz mellett, több jó színdarabot is megnézhetünk. a KULTKIKÖTŐben! Két hónapon keresztül több mint 200 eseménnyel: színházi előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal, filmvetítésekkel és családi programokkal várják a vendégeket, Balatonföldváron, Balatonbogláron és Balatonfenyvesen – nyilatkozta Nagy Viktor, igazgató.

Hungarikum fesztivál és Cimbora koncert

A Hungarikum fesztiválon jártunk Balatonalmádiban (innentől Balmádi), illetve a fesztivált nem néztük meg alaposan, csak egy kört futottunk, mivel a Cimbora Együttes koncertjére érkeztünk.

Mivel nem néztük meg alaposan így lehet, hogy benyomásainkban tévedtünk, akkor elnézést.

Elsőként egy apró megjegyzés az illetékeseknek:

Nem lehetne-e, hogy a gumicukor árus rablóbanda ne kapjon helyet egy igényesnek szánt fesztiválon? Mert a családi pincészetek hosszú sora után, csak ott álldogál a cukorka és nyalókaárus standja, aki a teljesen pofátlan 800 Ft/10 dkg-os áron kínálja portékáját, egyes nyalókák 2000 Ft-ba kerülnek darabonként.

Tudom persze nem kötelező a vásárlás, de a  felhőtlen idillt, a kellemes délutáni hangulatot derékba töri az a sok vágyakozó, majd keserves, szemrehányó pillantás, amit a gyerekkel váltasz. Tavaly ősszel a füredi a szüreti felvonuláson az árus "hölgy" a gyerekeim előtt egyenesen rossz anyának nevezett, és kérdőre vont, hogy: "Minek hozom ide a gyereket, ha nem veszek neki semmit?"

Igaz persze az is, hogy a Theodorás hűtőnél 300 Ft volt fél liter ásványvíz (ha 4-et veszek, kapok hozzá máshol ingyen osztogatott reklámkalapot is), viszont a finom kürtős kalács a szerintem legalábbis elfogadható 600 Ft-os áron volt. 

Az idén 10 éves Cimbora együttes főként XX. századi és kortárs költők verseit zenésíti meg, de vannak saját szerzeményeik is. Sok olyan mondókát is énekelnek, amit mi rengeteget olvastunk a gyerekek 4-5 éves koráig (paripám csodaszép pejkó, fut robog a kicsi kocsi stb...) amit a szülők is szívesen dudorásznak a zenekarral. 

képböngésző:

Igazán tetszett, hogy a magas színpadról is igyekeztek bevonni a gyerekeket a mulatságba, hol plüss csigákat, hol hangszereket osztottak az aktív kicsiknek, (persze vissza kell adni) akiknek ez nagy örömet okozott. Összességében kellemes esti együtt éneklés most még 2X a térségben, de a többi sem lesz rossz:

 

 

 

süti beállítások módosítása