Füred Kapitány jelenti

Melyik a Balaton legjobb strandja?

2016. július 02. - Furedkapitany

A Balatoni Szövetség (BSZ) idén is minősítette a tó körüli strandokat. Kiosztották a Kék Hullám Zászlókat.  A tó körüli önkormányzatokat tömörítő BSZ 13. alkalommal hirdette meg a  versenyt. Idén három különdíjat is  kiosztottak.  A Balaton „legzöldebb” strandja a gyenesdiási Játékstrand lett. A minősítés során a legtöbb pontot szerzett strand különdíját a vonyarcvashegyi    Lido Strand kapta. A Balaton legjobb szabadstrandjának a balatonboglári  Platán Strandot választották.

Idén a zsűrizés során kiemelt hangsúlyt kapott az esélyegyenlőség biztosítása, elsősorban a mozgáskorlátozottakra való tekintettel. Háromcsillagos zászlót csak olyan fürdőhely kaphatott, ahol a szolgáltatások biztosításánál, a környezet kialakításánál figyelembe vették a speciális igényeket - írta a Magyar Távirati Iroda.kekhullam.PNG

A szervezet elnöke közölte: összességében elmondható, hogy az üzemeltetők nagy hangsúlyt fektetnek a tisztaságra, a rendezettségre. Emellett egyre több helyen épül jó minőségű járda, ültetnek árnyékot adó fákat, a gyepfelületek gondozottak és alig akad olyan strand, ahol ne alakítottak volna ki lídós partszakaszt a kisgyermekes családoknak. Az elmúlt években sokat fejlődtek a strandok a játszóterek, a sportpályák tekintetében is - tette hozzá.

süti beállítások módosítása