Füred Kapitány jelenti

Villamoson utazott Munkácsy és Rippl-Rónai

Igy is lehet reklámozni a múzeumkat

2016. szeptember 28. - Furedkapitany

Na, ilyen még nem volt! Híres magyar festők nőalakjai és Füred kapitány együtt utazott egy villamoson! Tízezrek találkozhattak így a híres festmények szereplőivel. És hogyan kerül Süsü és egy húszmilliós Jaguar is a képbe? Arról EBBEN a cikkben olvashat.

Itt a világ 12 legyorsabb autója!

Ezt a versenyt minden pasinak látnia kell!

Ugyan ebben a blogban csak Holozsai Eszter Jaguarjáról szoktunk írni. De ezt a versenyt minden autórajongónak látnia kell! Az amerikai Motor Trend magazin  idén is megszervezte a világ egyik legérdekesebb gyorsulási versenyét. Természetesen ebben is szerepel egyik kedvenc járgányunk, a Jaguar Ftype.

Itt a 12 leggyorsabb autó: Honda NSX, Aston Martin V12 Vantage S, Audi R8 V10 Plus, BMW M4 GTS, Chevrolet Camaro SS, Dodge Viper ACR, Ford Mustang Shelby GT350R, Jaguar F-Type SVR, McLaren 570S, Mercedes-AMG GT S, Nissan GT-R, Porsche Carrera S,  a 707 lóerős Dodge Charger Hellcat.

fkdec.jpg

Villamosra ült Munkácsy és Rippl-Rónai!

Igy csalogatták a családokat a balatoni múzeumokba

villamos2.jpg

Furcsa akció szemtanúi lehettek azok, akik az Andrássy útra látogattak ki az Autómentes napon. Egy speciális villamoson utaztak híres festőink jól ismert alakjai. A furcsa utasokat több tízezer gyermek is láthatta! Az akcióval arra szerették volna felhívni a figyelmet, hogy sok érdekes látnivaló van a Balatonon ősszel is. A Balatonfüreden  például Rippl-Rónai festményei láthatók, Tihanyban pedig Gulácsy képeiben gyönyörködhetünk.  Az akció szervezői szerint: a két tárlat megér egy kirándulást valamelyik őszi hétvégén. (Az akció egy olyan esemény része volt, ahol a Nyitott Balaton kampányt is reklámozták. Erről itt olvashatsz többet.)

Gulácsy és Rippl-Rónai közismert nőalakjai mellett, Munkácsy rőzsehordó nője is helyett kapott a villamoson. Ezzel a képpel Füred kapitány téli akciójára szerették volna felhívni a figyelmet, ahol ismét tűzifára gyűjtenek majd rászorulóknak. Mint ismert: Füred kapitány munkáját tavaly komoly médiavisszhang is követte. Téli kampányáról több híradó is tudósított. Idén is szerveznek hasonló akciót. Az önkéntesek jelentkezését már várják! Az eseményen számos mesefigura is megjelenik majd, akik most a képzeletbeli villamoson együtt utaztak a festményekből kilépett utasokkal.

Éskovács Péter, az akció egyik szervezője elmondta: a néhány napja készült képeket eddig nem publikálták. Megvárták vele a mai, Turizmus világnapját. A fotókat majd elküldik a tihanyi KOGART -illetékeseinek is, ahová egy jótékonysági akció keretében szeretnének olyan gyerekeket elvinni, akiket ugyan érdekel a festészet, de eddig hátrányos helyzetük miatt, nem tudtak eljutni egyetlen balatoni múzeumba sem.

siofok.jpg

Az akció szervezőinek nem ez az egyetlen művészetekkel kapcsolatos, formabontó munkájuk. Tavaly egy 18 millió Ft értékű Range Rovert firkáltak össze Picasso inspirációkkal. Így hirdették balatonfüredi kiállítását.  Idén pedig a Csukás István Színház előadásait reklámozták úgy, hogy Süsüt ültették be egy Jaguarba.

fkdec.jpg

 

süti beállítások módosítása