Füred Kapitány jelenti

Hol ehetünk finom halat a hétvégén?

Irány a tihanyi Garda Fesztivál

2016. október 20. - Furedkapitany

Gardafesztivált tartanak Tihanyban november első hétvégéjén. Halkóstoló, geotúra, utcazene, családi- és gyermekprogramok várják az érdeklődőket – tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t.

Tósoki Imre elmondta, hogy az első gardafesztivált 2002-ben szervezték, azóta pedig egyre nagyobb érdeklődés övezi a programokat. Szombaton megáldják a halat és az újbort a bencés apátságban, a vulkánok és a hévforrások világában kalandozhatnak a vállalkozó kedvűek, ezen kívül lesz nordic walking túra, népi játszóház, utcazene a tihanyi zenésznövendékek jóvoltából, valamint népzenei és néptáncműsorok. A fesztivál névadó halát, a gardát a Visszhang-dombon sütik majd a résztvevők szombaton délután. A fesztivál zárónapján a Kincses Színház előadását láthatják a gyermekek, lesz arcfestés, táncház és kézműves foglalkozás. A Visszhang-dombon pedig halételek készítésében mérhetik össze tudásukat a konyhaművészetben jártas versenyzők.

Néhány nap múlva más érdekesség is lesz a Balatonon! November 6-tól kapható lesz Füred kapitány süteménye is, amelyből tűzifát vásárolunk rászorulóknak.  Részleteket később közlünk erről. A tavalyi híradós tudósítást ITT láthatod.

fkdec.jpg

süti beállítások módosítása